Importhandel

Sitter du med en drøm om å importere varer fra utlandet, men vet ikke hvordan du skal gå frem? Det er her vi kommer inn i bildet. InvestorGruppen har lang erfaring når det kommer til importering av varer fra USA og store deler av Asia.

Fordelen med import er naturligvis de ekstremt lave prisene i andre deler av verden. Riktignok må du tenke på faktorer som frakt, fortolling og moms, men vi hjelper deg med å velge de beste leverandørene og de billigste fraktmetodene. På denne måten kan du begynne ditt eget vareutsalg med god profitt!

Fraktmetoder

Frakt kan oppleves særdeles billig – eller det stikk motsatte. Om du skal benytte deg av båt eller fly må vurderes opp mot den totale vekten på importvarene, samt hvor kjapt du er avhengig av å få levert varene. Enkelte leverandører kan også tilby gunstigere fraktavtaler. Vi kjenner markedet og kan hjelpe deg med å gjøre gode vurderinger når det kommer til frakt ved importering.Betalingsmetoder

Å betale til utlandet kan mange se på som en skummel prosess – noe det ikke behøver å være. Dersom man forholder seg til store banker eller benytter seg av velkjente tjenester som PayPal, sikrer man seg mot mange useriøse selgere. Utenlandske selgere vil ofte nevnte «Western Union» som betalingsalternativ – og da bør en varsellampe lyse. Dette er en betalingstjeneste som oftest forbindes med nettsvindel. Dersom du ønsker å bruke et mellomledd mellom din bankkonto og importør, anbefaler vi PayPal. Tjenesten er sikker og har lave gebyrer.

Direkte bankoverføring er også mulig. De aller fleste bankene støtter overføringer mellom norske kontoer og kinesiske, men også her vil du bli belastet et gebyr. Ved slike overføringer er det viktig at all informasjon om din og den utenlandske kontoen er helt nøyaktig – hvis ikke kan mottakeren slite med å få hentet ut pengene. Ved å bruke InvestorGruppen hjelper vi deg med gode råd til betalingen.

Fortolling og moms

Alle varer som importeres fra utlandet og har en verdi på over 200 kroner belastes med en ekstra avgift, også kjent som merverdiavgift (moms eller MVA). Alle importvarer, forutenom mat og drikke), har en merverdiavgift på 25 prosent.

Mange forveksler begrepene toll og fortolling. Faktum er at det er kun klær og matvarer som det skal betales toll for. Men selv om man ikke importerer noen av disse produktene, må det betales et fortollingsgebyr. Det betyr at varene dine må sjekkes når de kommer til Norge, og det er her de fastsetter merverdiavgiften og eventuell toll. Denne avgiften må betales selv om varene du importerer ikke er tollbelagte. Det er også mulig å fortolle varene selv, men i de færreste tilfeller vil dette lønne seg. InvestorGruppen bistår deg med gode råd når det kommer til fortolling av importvarer.


 

 

Importhandel